Pablo Iglesias ha anunciat que deixa la política en la seva compareixença després de la patacada que ha patit la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid.

"És evident que no contribueixo a sumar, no contribueixo que la nostra força segueixi creixent i consolidant-se", ha dit acusant l'extrema dreta d'haver-lo convertit en un boc expiatori. Iglesias ha reiterat la seva confiança en la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per rellevar-lo al capdavant del partit i ha vaticinat que pot ser la pròxima presidenta del govern espanyol.

Iglesias ha reconegut i lamentat la victòria d'Ayuso i de la dreta i ha afirmat que és una mala notícia per als serveis públics madrilenys. També ha vaticinat que "els problemes territorials" i la deslleialtat entre institucions augmentaran. "Mai Madrid havia sigut tan diferent a altres territoris d'Espanya", ha apuntat.

 

Per altra banda, Iglesias ha reconegut la derrota de les esquerres, tot i que sense entrar en gaire autocrítica. Només ha constatat la pèrdua d'escons del PSOE i ha felicitat Más Madrid pel seu resultat (s'ha convertit en segona força) però ha recordat que res d'això servirà per impedir que Ayuso torni a ser presidenta de Madrid. "Tot i que hem millorat respecte a fa dos anys, el resultat segueix sent insuficient. Les dades de participació són altíssimes, però no s'han traduït en el que buscàvem", ha admès.

L'aventura que ha acabat en tragèdia

Aquest tràgic final ha arribat després que Iglesias deixés de ser vicepresident del govern espanyol per ser candidat a les eleccions madrilenyes, fet que va suposar una autèntica bomba. Durant uns dies va semblar que seria l'únic candidat amb la suficient força (i èpica) per disputar de tu a tu la victòria a la totpoderosa Isabel Díaz Ayuso. Arribada l'hora de la veritat, l'operació ha acabat en una autèntica punxada.

I és que el moviment d'Iglesias no ha impedit que Ayuso guanyés, ni que PP i Vox sumin, ni que Podemos continuï sent l'últim dels partits amb representació a l'Assemblea de Madrid. L'únic punt positiu, si és que així es pot considerar, és que els diputats morats ara seran 10, davant els set que van obtenir als comicis del 2019. O el que és el mateix, 40.000 vots més.

Dia dur per a Iglesias, que per acabar-ho de rematar ha vist com un grup de mariachis amb guitarres i trompetes s'han presentat a la seu del partit al crit de "canta y no llores". L'acció ha estat impulsada per un grup d'usuaris de Forocoches, que ja ho havien fet a les eleccions espanyoles del 2019 amb la patacada de Ciutadans.

 

Imatge principal: Pablo Iglesias ha anunciat que deixa la política en la seva compareixença després de la patacada que ha patit la seva candidatura a les eleccions de la Comunitat de Madrid / Efe