El diputat de Junts, Francesc de Dalmases, que és un dels negociadors entre ERC i la formació de Puigdemont, ha publicat un tuit amb un missatge críptic, que per a alguns és una referència a l'actual moment de contactes.

"Aquests dies van una mica d’això: escriure, corregir, rellegir, tornar a escriure, polir, respirar fons i tornar-hi. Hauria de servir per alguna cosa. O no", ha indicat en un escrit a Twitter. 

Dalmases TUIT @francescd

@francescd

 

Fotografia amb la presidenta del Parlament

La publicació té d'una imatge, on es pot observar al diputat acompanyat de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, a un despatx del legislatiu. 

Dalmases TUIT 2

@francescd

Els papers sobre la taula, part de l'acord?

Si aquesta interpretació fos certa, els papers que hi ha sobre la taula amb els quals estan treballant els dos dirigents de Junts podrien formar part dels documents que s'estan intercanviant amb el partit d'Aragonès en la negociació. Tot i això, no es pot llegir el contingut dels textos.

Mentrestant, des d'ERC continuen instant Junts a tancar ja l'acord. Durant l'acte de commemoració del 90 aniversari de la proclamació de la República organitzat pel partit a Montjuïc, el vicepresident va declarar ahir que "el país ens demana deixar de fer passos tímids i petits i que passem a fer el pas definitiu, perquè se'ns acaba el temps". De la mateixa manera, va incidir en la urgència per tancar un executiu per fer front a la "situació econòmica, sanitària i social de la ciutadania".

Malgrat assegurar que de moment s'han fet  "passos importantíssims" en les negociacions per constituir l'executiu, com el pacte amb la CUP-NCG, el republicà va admetre que no és suficient. "No podem anar xutant la pilota endavant", va dir després que les darreres setmanes les negociacions entre ambdues formacions estiguin encallades.

Durant la compareixença, Aragonès va incidir en la necessitat de tenir ben aviat un executiu que permeti pactar uns pressupostos per fer front a "la pandèmia i la desigualtat". Uns pressupostos que per a Aragonès suposarien iniciar la "sortida democràtica a un conflicte que només es pot superar amb l'amnistia i l'autodeterminació".

 

Imatge principal, Dalmases i Borràs a un despatx del Parlament / @francescd