Fa setmanes que Tsunami Democràtic s'ha convertit en un actor important del panorama polític català i s'espera que sigui un dels elements vertebradors de la resposta a la sentència del judici al procés. A dia d'avui, però, encara hi ha molts interrogants sobre quins són els plans de reacció.

Accepten que "aquests dies que venen" els caldrà "generar moltes confiances" però "la repressió fa que fins al dia de la sentència no puguin explicar-se com els agradaria". Per això, aquest dissabte al matí, han publicat un fil de Twitter on han volgut respondre "de manera sincera" algunes de les preguntes més freqüents que sorgeixen sobre l'organització.

Neguen que hi hagi entitats o partits darrere de la plataforma, sinó que és una "xarxa ciutadana" formada per gent que també està a "espais polítics i d'altra que no".  Asseguren que els seus plans de resposta a la sentència són "un encadenat d'accions contundents i coordinades" que consideren "més efectives que una sola sostinguda".

Pel que fa la possibilitat que pugui durar "mesos o anys", des de Tsunami Democràtic prefereixen no posar terminis, ja que pot "generar frustració", però creuen que cal explicar que "pot durar més, com qualsevol procés d'emancipació nacional". També avancen que han trobat la manera de saber "quan i on està disposat a manifestar-se cadascú" sense la necessitat de "deixar-ho tot per aturar el país". "El carrer serà casa nostra fins a guanyar" , asseguren.

Demanen "coordinació col·lectiva i intel·ligència" per transformar "cada acció en una victòria" i preparar-se per la propera "al cap de pocs dies". Tots els detalls es donaran a conèixer "immediatament" després que surti la sentència i, per al final d'aquell dia, diuen tenir una "sorpresa" preparada.

A continuació, les respostes completes de Tsunami Democràtic: