El TSJC ha declarat causa complexa el cas contra Josep Maria Jové, considerat el cervell del referèndum, mà dreta d'Oriol Junqueras. Això vol dir que la instrucció es pot allargar 18 mesos més.

Va començar el 20-S al jutjat d'instrucció 13 i, quan Jové va ser nomenat diputat del Parlament de Catalunya, va saltar al Tribunal Superior de Justícia. 

Tot i que aquest setembre farà dos anys de les detencions dels alts càrrecs i els escorcolls, no va ser fins al mes passat, el 7 de juny, que Josep Maria Jové va declarar pels fets dels quals se l'acusa.

Josep Maria Jové posa en dubte la investigació policial que va portar a escorcollar casa seva. I per aquí passa invalidar part de la causa. Això també porta a parlar de la forma més que no pas del contingut, i evita que Jové entri en el detall dels preparatius de l'1-O, dels quals la policia el fa màxim responsable.

Durant la seva declaració Jové es va negar a fer la prova de cal·ligrafia que el vincularia o no amb l'agenda Moleskine. I tampoc no va voler fer la prova de reconeixement de veu per comparar les trucades telefòniques que va gravar la policia. De fet, Jové ha posat en dubte que l'agenda fos seva.

El diputat d'ERC al Parlament i exsecretari de Vicepresidència, Josep Maria Jové, no va reconèixer tampoc com a seus els manuscrits de l'agenda Moleskine que esbossaven presumptament el full de ruta del procés, i ha qüestionat l'escorcoll del seu despatx el 20-S perquè el seu advocat no hi era present.

Per tot això, els primers testimonis a declarar seran els agents de la Guàrdia Civil que van fer els escorcolls. 

 

 

La magistrada Maria Eugènia Alegret, que porta el cas, ha citat els primers testimonis per al setembre. Són diversos comandaments de la Guàrdia Civil i funcionaris del cos policial que van participar en els escorcolls. També ha demanat documentació a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i al CTTI