Arxivat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSC) ha dictat l’arxivament provisional de la causa oberta contra el diputat del Parlament de Catalunya Daniel Serrano pels delictes d'agressió sexual i lesions. En la resolució, difosa aquest dijous pel gabinet de premsa del TSJC, el magistrat instructor del TSJC, Carlos Ramos, dicta el sobreseïment per "no haver quedat degudament justificada la comissió dels delictes que van donar lloc" a la denúncia per uns suposats fets de l'any 2016. La denúncia va ser interposada per la secretària de l'àrea d'Igualtat i membre de Comitè Executiu del PP a Catalunya.

El gener de 2021, el diputat al Parlament i secretari general del PP català, Daniel Serrano, va deixar totes les seves funcions al partit després de les acusacions d'un delicte d'agressió sexual i dos delictes lleus de lesions per part d'una companya del partit. 

Relacions "consentides, tot i que reprovable"

Les agressions denunciades es van produir el 2016 i la dona no les va denunciar fins a finals del 2019, fet que fa sospitar al jutge Ramos, a més d'assegurar que tots dos van mantenir una relació professional, malgrat aquell greu incident, i, per tant, conclou que la relació va ser consentida."Sense perjudici que algunes d'aquestes relacions es produïssin amb cert ímpetu i una reprovable desconsideració per part d'ell", afirma el magistrat.

La denuncia en tres jutjats

En la resolució, el magistrat Ramos afirma, que comparteix el posicionament del fiscal, que les versions del diputat popular i la víctima, que admeten que van mantenir una relació sentimental, “són irreconciliables”, i que no dona total credibilitat a les acusacions d’ella. El procediment es va iniciar el 2019 a un jutjat de violència domèstica de Barcelona, i com les relacions no eren considerades de parella, van passar al jutjat d’instrucció 30 de Barcelona, i finalment al TSJC per l’aforament de Serrano.

La dona va declarar que des de març de 2015 havien mantingut una relació sentimental sense compromís de convivència i amb relacions sexuals, durant la qual es van produir “continus alts tractaments físics, verbals i psíquics”. Un dels cops va patir hematomes al braç i en el pòmul i "el 2016 va ser forçada a mantenir sexe violent i agressiu”. El polític ho va negar tot.

El jutge no es creu a la denunciant

El magistrat Carlos Ramos afirma que és habitual que les víctimes d’agressions sexuals per part de coneguts presentin amb cert endarreriment la denúncia. Afirma que “en general passa en víctimes immadures, molt més si són menors, i si es tracten de relacions amb dependència econòmica a l’agressor”. Afegeix, però, que “aquest no és el cas de la denunciada”, ja que se la defineix com “una persona emocionalment madura, amb formació professional i sense dependència amb el suposat agressor”.

Hi afegeix que la denunciant “té una dilatada experiència en la formació política i on va tenir en alguns moments càrrecs de responsabilitat superiors al denunciat”, a més de la seva tasca de “conscienciació de les dones davant la violència masclista, i tenir projecció a les xarxes socials". Afegeix que tot i l'agressió viscuda, no es va apartar del diputat durant tres anys, fins a denunciar-lo, finalment, el 2019. El magistrat exposa que tots dos van mantenir una relació de feina, tot i que ella va denunciar que va ser apartada de grups de responsabilitat, i que aquest comportament no és compatible amb els fets denunciats. I per tot això, considera que no hi ha suficients indicis de criminalitat, i tanca la causa contra el polític, com també defensava la fiscalia.