El diputat al Parlament i secretari general del PP català, Daniel Serrano, deixa totes les seves funcions al partit després de les acusacions d'un delicte d'agressió sexual i dos més de lesions lleus.

Segons explica el mateix Partit Popular en un comunicat, Serrano "ha traslladat la seva decisió d'apartar-se de les seves responsabilitats orgàniques i electorals, per preparar la seva defensa i poder demostrar així la seva innocència".

En la mateixa línia, el partit assegura que Serrano "renuncia a totes les seves funcions al partit, inclosa la de secretari general autonòmic, així com les seves atribucions encomanades per a la campanya electoral catalana".

Daniel Serrano PP Europa Press

El diputat al Parlament del PP Daniel Serrano / Europa Press

De la mateixa manera, el PP aclareix que Serrano no prendrà possessió de la seva acta de diputat un cop celebrades les eleccions. La formació fa aquest aclariment perquè el termini de presentació i correcció de candidatures de cara al 14-F ja ha finalitzat.

Serrano nega les acusacions

El TSJC investiga Daniel Serrano per un presumpte delicte d'agressió sexual contra una companya de partit. Segons va avançar El Mundo, la víctima va presentar la denúncia el 2019 en un jutjat d'instrucció, que se'n va inhibir el 2020. L'admissió a tràmit va tenir lloc fa tres mesos i tots dos ja han declarat.

Serrano va assegurar a través d'un comunicat que els fets "són falsos" i que responen a "extorsió" i "xantatge". Un fet que s'ha fet públic "en plena campanya electoral" amb l'objectiu d'erosionar "la seva imatge". En aquest sentit, va subratllar que "confia plenament en la justícia".

La investigació se centra a determinar si Serrano hauria comès un presumpte delicte d'agressió sexual contra una companya de la formació amb qui hauria mantingut una "relació sentimental" entre el 2015 i el 2016.

Va ser la víctima qui va presentar una denúncia assegurant que havia rebut "maltractaments físics, verbals i psíquics" a més de patir "diverses lesions" de caràcter lleu. A la denúncia, la dona detalla que aquests "episodis" de caràcter violent es produïen fora de la relació personal i política que mantenien en públic. També assegura que en diverses ocasions li va demanar explicacions a l'acusat, sense obtenir resposta.