El Tribunal Suprem estudiarà avui la petició del president de la Generalitat, Quim Torra, de suspensió de l’acord adoptat per la Junta Electoral Central que ordenava la retirada dels llaços grocs, estelades i pancartes en favor dels presos polítics. Torra va presentar recurs davant l'alt tribunal divendres passat, després de l’ultimàtum de 24 hores que li va donar la Junta Electoral per retirar els símbols de les façanes dels edificis públics.

La secció quarta del contenciós administratiu ha de resoldre el recurs presentat pel president de la Generalitat, segons ha avançat El Independiente. Torra, al recurs que va presentar davant la Sala Tercera de l’Alt Tribunal, va sol·licitar com a mesura cautelaríssima la suspensió de l’acord.

 Aquesta és una mesura excepcional que busca aconseguir la suspensió d’un acte sense haver d’escoltar prèviament la part demandada. El tribunal l’ha de resoldre en un termini de 48 hores. D’aquesta manera el plet es resolgui amb urgència donada la proximitat de la campanya electoral.

El cas dels llaços s'ha acabat judicialitzant. Dijous passat la Junta Electoral Central va remetre a la Fiscalia General de l'Estat que valorés si havia d'actuar contra Quim Torra per "incompliment conscient i reiterat" de les seves ordres. L'endemà la Fiscalia General de l'Estat ordenava a la Fiscalia de Catalunya que investigués el president de la Generalitat.

Paral·lelament, el president Quim Torra anunciava una querella contra la Junta Electoral central per prevaricació.