El Tribunal Suprem ha tornat a denegar la llibertat provisional a Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull, tots tres en vaga de fam. L'alt tribunal ha tombat la que pot ser l'última oportunitat de tots tres de sortir en llibertat abans del judici. 

La seva defensa havia registrat un escrit després de la presentació de les acusacions on al·legava que s'havien modificat les circumstàncies que els mantenien empresonats. Entre elles, que es vulnerava el dret de ser iguals davant la llei perquè, per exemple, la fiscalia demanava més anys per a l'excap dels Mossos, Josep Lluís Trapero (en llibertat), a l'Audiència Nacional que l'advocacia de l'Estat per a ells en la causa del Suprem.

Els magistrats redunden en arguments ja esgrimits en peticions anteriors i diuen que res ha canviat. En la interlocutòria, també destaquen que el fet que s'hagin presentat els escrits de qualificació és símbol que el judici està a prop i que això "no debilita la procedència de la presó preventiva sinó que la reforça el seu significat genuí". 

El ponent de la resolució ha estat Manuel Marchena, que presideix la sala penal i que estarà al capdavant del tribunal del judici de l'1-O. Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Vox també s'hi havien posicionat en contra.

La defensa dels tres processats sostenia, entre d'altres arguments, que tant el ministeri fiscal com l'Advocacia de l'Estat havien sol·licitat "nombroses proves" i que això feia preveure que el judici comencés "ben entrat el 2019". També argumentaven que, si estan en llibertat, es garanteix millor el dret a defensa perquè tenen més facilitats per preparar un judici que, pressuposen, durarà mesos.