L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias creu que l'anomenada Operació Catalunya va ser un moviment orquestrat, entre altres raons, per "carregar-se un espai polític que ha sigut molt important per a Catalunya" com ho era Convergència. Així ho ha denunciat aquest vespre al programa Més 324 de TV3, en el qual també ha assenyalat l'exministre del govern espanyol Jorge Fernández Díaz, el director del gabinet del president espanyol Mariano Rajoy, Jorge Moragas, i l'expresidenta del PP a Catalunya Alicia Sánchez-Camacho, com a autors principals d'aquest front per desestabilitzar l'independentisme i desprestigiar la imatge dels presidents Artur Mas i Jordi Pujol. Trias ha qualificat l'operació, que ha tornat a ocupar les portades arran de les filtracions d'El País, d'"una vergonya" "immoral", encara que el que més ha lamentat és "que no passi res" després que s'hagi destapat l'escàndol.

"Encara els busco"

Sobre els suposats 12 milions d'euros que la premsa espanyola va assegurar que l'exalcalde convergent tenia amagats a Andorra, Trias ha respost, irònic: "Encara els busco". Sobre l'operació d'estat pactada entre el Ministeri d'Interior i la Fiscalia Anticorrupció i filtrada per El Mundo, l'exalcalde ha lamentat: "És molt greu que passi això. Però el que em deixa més sorprès és que no passi res", en referència a la querella que va posar al Ministeri d'Interior i que va quedar en res: "Aquests senyors es passegen per aquí, tan contents i encantats de la vida. És una vergonya", remata.

"Carregar-se CDC"

En referència a l'Operació Catalunya i la campanya per desprestigiar els dirigents de Convergència, Trias es mostra convençut que tot plegat va ser un moviment encapçalat per Fernández Díaz, a qui ha titllat d'"immoral", Moragas i Sánchez-Camacho per "carregar-se" el seu partit. És més, l'exalcalde creu que l'operació va tenir repercussions en l'actual paralització de les relacions entre Catalunya i l'Estat: "Vivim les conseqüències de carregar-se un espai que ha sigut molt important per a Catalunya" i que l'ha abocat a la confrontació. "Jo no era un independentista", ha recordat. Amb tot, Trias no ha atribuït la pèrdua de les eleccions a l'operació, encara que sí que ha retret la "mala manera de fer les coses" d'Ada Colau a l'hora d'acusar Trias de corrupte. En l'entrevista, l'exalcalde també ha ironitzat amb els àudios que han anat sorgint sobre l'Operació Catalunya, tot assegurant que li "faria il·lusió" que sorgissin a la llum "algunes de les converses que he tingut", perquè són fets "molt interessants" que no es poden demostrar sense proves enregistrades.