El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, s'ha mostrat partidari d'elaborar un protocol a Catalunya per regular els tancaments en funció de l'evolució de la pandèmia. "Evitaria sorpreses. Si es passa un determinat llindar de contagis, d'ingressos hospitalaris o de col·lapse a l'atenció primària, el protocol hauria d'indicar quins establiments haurien de tancar", ha detallat Tremosa aquest dilluns a TV3.

"Donaria més previsibilitat als agents econòmics i evitaria que es trobessin per sorpresa als diaris que el Govern prendrà la mesura l'endemà", ha continuat el conseller d'Empresa, que sobre el tancament de bars i restaurants ha estat clar: "Fins d'aquí a 10 dies no decidirem si poden reobrir".

"Malauradament el que estem veient és un augment de casos i els efectes de les restriccions triguen uns dies a veure's", ha apuntat Tremosa, que ha tornat a insistir que el tancament de bars i restaurants no hauria agafat per sorpresa al sector si s'hagués sabut abans, supeditant les mesures a criteris epidemiològics.

Defensa de la gestió del Govern

Això sí, el conseller d'Empresa i Coneixement ha defensat la gestió el Govern en la pandèmia i els canvis de parer en les últimes setmanes sobre el tancament de determinats sectors, com el de l'oci nocturn. "Ens hem trobat que ha augmentat sobtadament el risc de contagi. I la decisió de la setmana passada va ser de comú acord amb tota la comunitat mèdica", ha justificat Tremosa.

"Busquem preservar el Nadal"

"Al juliol vam tancar Lleida i va ser una situació molt dolorosa. Però així es va reduir el risc de contagi i han tingut uns darrers mesos molt bons a l'Alt Pirineu", ha posat d'exemple el conseller. "Amb les mesures de tancament d'ara a tot Catalunya busquem preservar el Nadal", ha puntualitzat Tremosa, que ha destapat que les autoritats sanitàries van avisar que "s'havia de treure del carrer 1,5 milions de persones". "Això significava congelar l'oci nocturn, tancar bars i restaurants i fer presencials les classes universitàries", ha enumerat el conseller d'Empresa, que ha finalitzat elogiant la tasca de la consellera de Salut, Alba Vergés.

"No tinc res a criticar-li, ja que està al capdavant d'un departament molt complex. A més, al Govern se li ha reconegut que ha pres moltes mesures anticipant-se a les que després ha imposat el govern espanyol", ha conclòs Tremosa.