Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn sortiran demà a primera hora de la presó d'Estremera per començar el seu viatge cap a Catalunya, segons el que hi ha previst, i segons fonts d'Institucions Penitenciàries. 

Turull, Rull i Forn arribaran a la presó de Lledoners dimecres i ho faran amb un trasllat ordinari, exactament igual que el que van fer Oriol Junqueras, Raül Romeva i els Jordis.

Per tant, el que està previst, si res de darrera hora ho impedeix, és que a primera hora surtin d'Estremera i els condueixin a la presó de Valdemoro on hi haurà altres reclusos que s'han de traslladar. D'aquí sortirà l'autobús de la Guàrdia Civil que farà la conducció fins a la presó de Zuera de Saragossa on faran nit i es distribuiran els reclusos en els diferent vehicles segons el seu destí.

Turull, Rull i Forn arribaran a Can Brians on la Guàrdia Civil farà el traspàs amb els Mossos d'Esquadra que seran els que portaran els tres consellers fins el seu destí final: la presó de Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada.

Aquí estaran amb cel·les individuals i en el mòdul 2, juntament amb els altres quatre presos polítics que van arribar la setmana passada. 

Junqueras, Romeva i els jordis van arribar a quarts d'una del migdia a Lledoners i durant la tarda van rebre la visita del president de la Generalitat, Joaquim Torra. També es va fer una concentració a la tarda, a les mediacions de la presó, per mostrar el suport als presos i seguir reclamant el seu alliberament. 

4 i 8 mesos

Turull i Rull fa prop de 4 mesos que són a la presó d'Estremera. Hi van entrar en mig del ple d'investidura de Jordi Turull, entre la primera i la segona volta de la votació, quan Pablo Llarena els va comunicar el processament i va estimar que hi havia risc de fugida i de reiteració delictiva. Tots dos havien estat tancats abans un mes, però Llarena els va deixar en llibertat provisional just a l'inici de la campanya electoral del 21-D.

Joaquim Forn fa més de 8 mesos que està tancat a la presó. Hi va ingressar el 2 de novembre després de declarar a l'Audiència Nacional. Ha renunciat a l'acta de diputat del Parlament, a exercir com a conseller i, de fet, a la vida política. Tot i així, i tot i que fins i tot la Fiscalia va creure que podia sortir en llibertat, el jutge sempre s'ha negat a deixar-lo sortir de la presó.