Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart ja són a Catalunya. Han arribat a un quart d'una del migdia a la presó de can Brians 2 provinents de la presó de Zuera de Saragossa, on han passat la nit. A Can Brians han fet el canvi de vehicle i han sortit pocs minuts després cap a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, on han arribat a quarts de dues del migdia.

Els Mossos els han traslladat amb dos cotxes, dos monovolums Volkswagen, un de blanc i un altre de vermell, prescindint de les furgonetes habituals de trasllat de presos i escortats per dos turismes dels Mossos.

Tots quatre dinaran al mòdul d'ingressos de la presó de Lledoners i després se'ls farà la revisió mèdica. 

Aquesta nit la passaran al mòdul 2, on hi ha un règim ordinari i on conviuran a partir d'ara amb la resta de presos. S'estaran en cel·les individuals i es podran relacionar entre ells a les dependències d'aquest mòdul amb serveis propis com biblioteca, aules i poliesportiu. 

El camí groc

Junqueras, Romeva i els Jordis han arribat a la presó de Lledoners pel camí groc: un quilòmetre aproximat des que surten de l'autovia fins que arriben al centre penitenciari, replet de la insígnia que en reivindica la llibertat. Llaços grocs als arbres, pintats a la carretera i pancartes i fotografies al llarg de tot el camí que han anat col·locant diferents voluntaris d'ençà que se'n va saber la destinació.

Avui, també. S'han acabat de col·locar les pancartes i els llaços.

Els presos polítics han arribat al migdia, però la convocatòria de benvinguda serà aquesta tarda a les 19 hores.

Règim de visites

Segons Justícia, els presos polítics podran veure les seves famílies el mateix nombre d’hores que fins ara. 

Com els 6.712 interns en règim ordinari que hi ha als centres de la Generalitat, els que tenen nens de menys de 10 anys podran fer comunicacions de convivència, en què entren els nens i un adult acompanyant. En aquest cas es tracta d’una comunicació mensual de 90 minuts. Ara en feien una de tres hores al trimestre.

En relació amb les comunicacions per locutori o vidre amb familiars i amics, tindran el mateix temps: 40 minuts a la setmana, que es poden distribuir en dues trobades de vint minuts, dissabte i diumenge, o en una de sola, un dels dos dies del cap de setmana.