El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha rebut escridassades en sortir de la seva declaració davant l'Audiència Nacional. El responsable dels Mossos ha rebut insults de "pesetero", "traidor" i "cabrón" per part d'un grup de persones concentrada davant l'alt tribunal. Per contra, el major també ha rebut els aplaudiments dels diputats catalans i bascos que s'han acostat fins a la seu judicial des de primera hora del matí.

Trapero ha declarat avui davant l'Audiència Nacional durant una hora, tal com ha explicat El Nacional. En acabar, la Fiscalia no ha demanat mesures cautelars pel major, que ha explicat a la jutgessa la seva versió dels fets "que difereix molt de la de la Guàrdia Civil", i que és la única que tenia fins ara la magistrada, segons han apuntat fonts judicials.

Josep Lluís Trapero, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart ja han sortit de l'Audiència Nacional i el major ha estat l'únic que ha dedicat una llarga estona a la seva declaració. Jordi Sánchez només ha respost les preguntes del seu advocat, i Jordi Cuixart s'ha negat a declarar perquè, segons ha explicat als mitjans, "no reconeix la competència del tribunal".