El matí ha començat amb l'interrogatori de Cristóbal Martell, advocat del que va ser director general de la Policia, Pere Soler.

Josep Lluís Trapero ha desvinculat de la presa de decisions i de presumptes interferències polítiques en l'operatiu 20-S Pere Soler. Ha concretat que ni era al CECOR ni al lloc dels fets, i que només va parlar amb ell un cop per telèfon per informar-lo del que passava.

Trapero ha deixat clar que "el director el que pot fer és proposar", però no té capacitat per prendre decisions tècniques. 

Els Mossos van fer una nota, a finals de setembre, desmarcant-se de les declaracions que el conseller Quim Forn va fer dient que el cos dels Mossos no acceptava la coordinació del dispositiu de l'1-O per part de Diego Pérez de los Cobos. Sobre aquest fet, Trapero també ha deixat clar que Pere Soler no es va posicionar ni hi va intervenir. Tampoc ho va fer en cap moment quan van arribar les ordres de fiscalia i del TSJC perquè els Mossos impedissin el referèndum.

Pere Soler no va assistir a cap reunió operativa i l'1-O no va parlar presencialment en cap moment amb el major dels Mossos. 

 

 

Tant Cristòbal Martell com Fermín Morales, advocat de Cèsar Puig, ex-secretari general, han fet les preguntes necessàries per deixar clar que ni Puig ni Pere Soler van donar cap ordre als Mossos ni van intentar que es desobeïssin les ordres de la fiscalia i el TSJC.

 

 

Trapero ha explicat que Cèsar Puig no es va oposar mai a activar els mitjans necessaris quan li van comunicar tant l'organització d'hores extra com l'activació de vehicles per al dispositiu del refèndum de l'1-O. "Totes les necessitats van ser satisfetes", ha dit.