L'economista i exdiputat de Junts pel Sí, Germà Bel, ha expressat la seva opinió a Twitter sobre els acords de la Comissió Bilateral que es van aprovar aquest divendres. Bel ha manifestat que ja "s'anava avisant", d'altra banda, ha afirmat que "ja estem en preeleccions espanyoles". En aquesta línia, ha assegurat que "durant 2022 el tracte del govern espanyol al català serà cada cop més humiliant. Ja van pagar amb els indults, que era l'únic que se'ls exigia Bilateral amb acords de poc pes i laments del govern". La Comissió Bilateral, que es va reunir aquest divendres al Palau de la Generalitat, va acabar amb una roda de premsa on els seus protagonistes van explicar coses totalment oposades. El Govern ha carregat contra la poca voluntat negociadora de l'executiu de Pedro Sánchez.

captura tuit Germà Bel

Reunió de la Comissió Bilateral

En aquesta reunió de la Comissió Bilateral, per part de la Generalitat han participat el vicepresident, Jordi Puigneró, la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà i el conseller d'Economia, Jaume Giró, a més de la Delegada del Govern a Madrid, Esther Capella. Per part del govern espanyol, han assistit a la reunió, la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez García, amb els secretaris d'Estat de Política Territorial, Hisenda i Relacions amb les Corts, a més de la delegada del Govern, Maria Eugènia Gay. La trobada d'aquest òrgan bilateral de negociació en matèria competencial va tenir una durada de menys d'una hora i es va tancar amb el traspàs de diferents infraestructures, a més d'un preacord sobre Ingrés Mínim Vital i tres comissions de treball, una de les quals sobre beques.

En les seves intervencions, Vilagrà i Puigneró van destacar la necessitat que els resultats d'aquestes reunions millorin i tinguin més entitat, així com van aprofitar per posar en dubte la voluntat negociadora de l'executiu espanyol. També vna denunciar que la Bilateral corre el risc d'acabar convertint-se en "només fotos i creació de grups de treball". En paral·lel, la ministra de Política Territorial del govern espanyol, Isabel Rodríguez García, va destacar que "hem aconseguit normalitzar una comissió molt important, que té a veure també amb el desenvolupament ple de l’Estatut d'Autonomia. Això ja és un símbol de normalitat i satisfacció pel govern d’Espanya". Un resum de la reunió totalment oposat entre els dos governs. La polèmica del dia la va signar la ministra Isabel Rodríguez Garcia. La Comissió Bilateral Estat-Generalitat va tenir lloc aquest divendres al Saló Tàpies, una dependència del Govern que està al final del Pati dels Tarongers i a la qual s'ha d'accedir des de la sala Torres García. Tot i això, la ministra no va voler passar entre els tarongers per evitar passar sota el llaç groc que presideix aquell espai central del Palau de la Generalitat. L'estratègia per evitar aquesta fotografia s'ha solucionat accedint a la sala Tàpies a través d'un dels passadissos laterals de l'edifici.