L'actual president del Parlament, Roger Torrent, ha criticat la sentència del TSJC contra l'antiga Mesa de la cambra catalana, que ha condemnat Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Carominas 20 mesos d'inhabilitació especial per a càrrec públic electe de qualsevol àmbit i a pagar una multa de 30.000 euros.

"Un nou atac al parlamentarisme i a la llibertat d’expressió. Debatre, parlar i discutir lliurement qualsevol tema en seu parlamentària no és un delicte, és un dret. Tot el suport, companys i companyes!", ha escrit via Twitter poc després que es fes pública la sentència.

Per contra, el tribunal ha absolt l'exdiputada de la CUP Mireia Boya. El motiu és que no va ser advertida nominalment pel TC i no ostentava una posició d'intervenció en els fets compatible amb el tipus penal de la desobediència.

Per la seva banda, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha donat suport als exmembres de la Mesa. "Tota l'estima i escalf per als companys i companyes de Mesa. Vam defensar la sobirania del Parlament i la llibertat d'expressió", ha assegurat a través de Twitter.