Contundent conclusió a la qual ha arribat l'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Boya sobre la sentència del TSJC que l'ha absolt, però que ha condemnat Lluís Guinó, Ramona Barrufet, Anna Simó i Lluís Corominas 20 mesos d'inhabilitació especial per a càrrec públic electe de qualsevol àmbit i a pagar una multa de 30.000 euros.

"Dos anys i mig per dir-nos que podem pensar en la independència, però que mai la podrem tramitar", ha criticat. "Recordar també el procés com a càstig. D’anar al TS acusada de rebel·lió, Llarena i l'acusació a la carta, al TSJC per organització criminal i desobediència i, finalment, absolució", ha denunciat.

Així doncs, Boya ha negat estar contenta per la sentència absolutòria en el seu cas i ha apuntat que "la parcialitat de la justícia és aquí". "Condemnen els meus companys per permetre el debat de dues lleis que jo vaig signar i entrar a registre. Ells, desobediència, i Carme Forcadell, 11 anys de presó", ha lamentat.

Sobre l'argument que ha donat el tribunal per absoldre-la, Boya ha aclarit que "és evident que el TC no em podia advertir". "No té legitimitat per dir a cap diputat què pensar, què debatre, què aprovar. La irregularitat democràtica és que l’advertiment il·legítim hagi comportat presos, preses, exiliats i exiliades polítiques", ha denunciat.