El president del Parlament, Roger Torrent, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a "atrevir-se a posar a votació la República catalana". El president ho ha dit en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio on li ha demanat al president de l'executiu espanyol que no "tingui por de la democràcia, de les urnes i dels números".

Torrent ha subratllat que l'anhel dels catalans és un referèndum d'autodeterminació, ja que això és l'únic que reclama la ciutadania. Per fer-ho ha matisat que cal que les forces independentistes treballin en comú i acabin de "concretar una estratègia" i que "el debat general de política serveixi per plantejar l'agenda política".

A més a més, el president ha parlat de les remodelacions que es podrien fer a l'executiva d'ERC per abordar i intentar cobrir temporalment aquells que es troben sota la lupa judicial. "Ningú ha de perdre l'acta de diputat, s'ha de preservar la seva dignitat i la majoria que ha escollit el poble", ha indicat el president del Parlament al mateix temps que ha recordat que el president d'ERC segueix sent Oriol Junqueras i la secretaria general Marta Rovira.