El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha convocat la primera reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus del nou període de sessions per al pròxim 4 de setembre al matí.

Segons ha informat aquest dijous el portal web del Parlament, la Mesa es reunirà el dimarts 4 de setembre en sessió ordinària a les 10 hores, i la Junta de Portaveus, a les 10.35 hores. 

El 18 de juliol passat el president del Parlament i la Junta de Portaveus van acordar de suspendre el ple del Parlament fins al setembre. Aquesta decisió es va prendre després de les diferències entre JxCat i ERC pel que fa a la substitució dels diputats suspesosEls primers volien deixar Carles Puigdemont al marge, i els segons no hi estaven d'acord.

Pel que fa a les desavinences entre JxCat i ERC, aquesta setmana el president Quim Torra ha afirmat acords entre un partit i l'altre a l'hora d'afrontar el nou període de sessions que comença al setembre. En declaracions avui a El Món a RAC1, el portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha confirmat pactes en aquest sentit sense entrar en detalls, ja que ha dit que no li correspon a ell explicar-ho.