El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha mostrat "satisfet" amb la llista acordada aquest diumenge entre JxCat i el PDeCAT per concórrer a les eleccions generals del pròxim 28 d'abril. En un diumenge ple de tensions entre aquestes dues formacions, que s'han reunit per separat i a l'hora per configurar les llistes pel 28-A, Torra ha estat de viatge institucional al Pirineu, des d'on ha donat ànims als quatre primers noms de la llista de JxCat i el PDeCAT per Barcelona.

Concretament, es tracta del president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez -qui ahir va rebre l'aval de la Crida -organització que també presideix-, l'actual consellera de Cultura, Laura Borràs, la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, i l'eurodiputat Ramon Tremosa.

Per altra banda, Bonvehí ha confirmat després del Consell Nacional del PDeCAT que Neus Munté serà la número 3 en la llista liderada per Quim Forn de JxCat per les eleccions municipals a Barcelona. A la llista també hi haurà la consellera Elsa Artadi, que molt probablement ocuparia la segona posició. Fonts del partit asseguren que Bonvehí ha anunciat que Artadi serà a la llista, però que no n'ha precisat la posició.

El PDeCAT també ha aprovat que Josep Rull sigui candidat per Tarragona, amb Ferran Bel de número dos, i Jordi Turull per Lleida, amb Concepció Canyadell al darrere. El candidat de Girona serà un independent del que encara no se'n sap el nom, mentre que l'exiliat Lluís Puig serà el candidat del Senat per Barcelona

En declaracions als mitjans, el president Torra ha apel·lat a un canvi de les lleis per "adaptar-se" a la "voluntat" de la gent. Torra ho ha dit en l'acte de cloenda dels 30 anys de comarca de l'Alta Ribagorça fent un símil amb la situació a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que l'"important" és adonar-se que quan cal "remodelar" les estructures "es faci".

A més, el president ha afegit que cal "permetre" que la gent decideixi "lliurement" com viure i organitzar-se. Torra ha seguit la visita dirigint-se a la Vall de Boí i més tard a Beret, on s'ha reunit amb l'Associació d'Estacions d'Esquí i activitats de Muntanya. Aquest dilluns, Vielha acollirà el primer Consell de Govern fora del Palau de la Generalitat, el segon de la legislatura després del passat 1 d'octubre a Sant Julià de Ramis.