El PDeCAT i JxCat han acordat aquest diumenge que el president de la Crida i del grup parlamentari, Jordi Sànchez, sigui el cap de llista de JxCat a les eleccions espanyoles del 28-A, acompanyat de la consellera Laura Borràs (2), la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras (3), i l'eurodiputat Ramon Tremosa (4). Tot ells afins a Puigdemont, que ha aconseguit imposar la seva proposta, després d'una crisi oberta entre els diversos sectors del partit.

El consell nacional del PDeCAT ha avalat aquest diumenge que Nogueras ocupi aquest lloc de la candidatura i s'han obert a incorporar perfils independents com el de Tremosa, després d'una entesa amb l'entorn de JxCat. També han aprovat que Josep Rull sigui candidat per Tarragona, amb Ferran Bel de número dos, i Jordi Turull per Lleida, amb Concepció Canyadell al darrere. El candidat de Girona serà Jaume Alonso-Cuevillas, mentre que l'exiliat Lluís Puig serà el candidat del Senat per Barcelona.

Puigdemont s'imposa

Després d'una crisi oberta entre el sector afí a l'expresident del Govern Carles Puigdemont i el sector liderat per Marta Pascal, el líder a l'exili ha aconseguit imposat la seva intenció de situar els seus afins en les primeres posicions, amb un marge molt ampli (76%). La relació amb el PDeCAT s'ha tensat les últimes hores ja que quadres territorials i de la direcció -on el sector de Pascal té majoria- s'oposaven a acceptar que Sànchez i Borràs -externs al PDeCAT- ocupessin les primeres posicions de la llista per Barcelona. 

Marta Pascal, Carles Campuzano i Jordi Xuclà han quedat fora de la llista, tot i que el president del partit, David Bonvehí, ha assegurat que parlaran amb ells per veure quin paper poden tenir, ja que assegura que el partit compta amb ells.