El president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, han anunciat que es reuniran el pròxim dijous dia sis de febrer a les 12 del migdia al Palau de la Generalitat, segons han informat fons del Govern.

Aquesta reunió va ser posada en dubte durant aquest dimecres després que el president Torra anunciés que convocarà eleccions després de l'aprovació dels pressupostos. Alhora, des del govern espanyol també es va anunciar que la mesa de diàleg entre els governs català i espanyol es posposava fins que no hi hagués un nou Govern a la Generalitat, tot i que a última hora de la tarda i després d'una reunió entre el mateix Pedro Sánchez i el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, el govern espanyol va rectificar i va acceptar reunir iniciar el diàleg abans de les eleccions catalanes.

Torra ha assegurat durant aquesta última setmana que "està convençut" que Sánchez "no exclourà cap contingut" a la seva trobada, que ha de servir per preparar la negociació de la mesa de diàleg entre els dos executius.

Alhora, cal recordar que el Torra ja es va reunir amb els partits i entitats independentistes el passat 15 de gener, on es va concretar que Torra plantejarà "l'exercici del dret d'autodeterminació, la fi de la repressió i l'amnistia" com a "punts a tractar" amb Sánchez.