El president de la Generalitat, Quim Torra, ha pressionat aquest dissabte al govern de Pedro Sánchez perquè posi en marxa la prestació d'incapacitat temporal per als pares de nens que hagin de fer quarantena, ja sigui per resultats positius o negatius en les proves de PCR de la Covid-19.

"Falta una setmana. No podem esperar més. Cal donar confiança als pares i mares d'aquest país. Cal que tothom pugui fer les quarantenes -si cal- amb la tranquil·litat de no patir pel seu sou ni el lloc de treball. S'acaba el temps", ha piulat Torra al seu compte de Twitter, tot recordant la rèplica de l'executiu espanyol que aquesta baixa encara "està en estudi" i a només 9 dies per l'inici del curs escolar a Catalunya, el 14 de setembre.

De fet, el president de la Generalitat va rebutjar signar ahir la declaració dels presidents autonòmics i Pedro Sánchez perquè no incloïa la prestació a les famílies sobre els infants en quarantena. De fet, aquest és punt que ha generat controvèrsia entre els mateixos ministres del govern de coalició.

Va ser el vicepresident segon de l'executiu espanyol, Pablo Iglesias, qui va contradir la ministra d'Educació, Isabel Celaá, assegurant que les ajudes es donarien i es canviaria la resolució del Reial Decret Llei de "forma immediata"​. 

No obstant això, el text acordat entre Sánchez i els presidents autonòmics no matisa res i diu: "A petició de les comunitats autònomes, es compromet a modificar la baixa per incapacitat temporal de pares i mares que hagin de fer-se càrrec o cuidar dels seus fills que siguin positius per Covid-19 o contactes amb un positiu i hagin donat positiu, que hagin de fer quarantena".

Els autònoms, també sense resposta

L'altre punt de discrepància entre ambdós presidents és l'ajuda prevista per als autònoms. Novament, el text es queda en les bones intencions: "Es compromet a crear una ajuda o subsidi per donar cobertura als treballadors autònoms que també hagin de fer-se càrrec o cuidar dels seus fills i alumnes en centres escolars o especials, que hagin de fer la quarantena per positiu o contacte".