El Govern intenta posar pressió damunt la reunió que se celebrarà dijous vinent al palau de la Generalitat entre el president, Quim Torra, i el cap de l'executiu español, Pedro Sánchez. La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha advertit que d'aquesta cita ha de sortir la data de les trobades de la mesa de negociació entre els dos executius.

Torra no contempla acudir-hi acompanyat de cap membre del seu gabinet, i tot i que des de la Moncloa s'ha decidit que Sánchez es presentarà amb la ministra de Política Territorial, Carolina Darias, el Govern reclama que sigui una reunió entre presidents i on es pugui "parlar de tot".

El Govern tampoc té previst presentar-se a la reunió de divendres del Consell de Política Fiscal i Financera, que el govern espanyol ha convocat per aquest divendres. "Crec que no hi assistirà com no hem vingut assistint a les darreres convocatòries", ha assegurat.

La reunió d'avui del Govern l'ha encapçalat el vicepresident, Pere Aragonès, atès que Torra ha fet un parèntesi a la seva agenda per acompanyar la seva esposa que s'ha hagut de sotmetre a una intervenció quirúrgica.