Divendres hi haurà Consell de Política Fiscal i Financera. Així ho ha anunciat la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, després del Consell de Ministres d’aquest dimarts. L’objectiu és comunicar a les comunitats autònomes la nova senda d’estabilitat i així poder posar-se a treballar en els pressupostos de l’Estat, que el govern de coalició vol aprovar abans de l’estiu. La gran incògnita és si aquest cop hi assistirà el vicepresident català i conseller d’Economia, Pere Aragonès, que en anteriors ocasions se n’ha desentès per ser un òrgan multilateral. La Moncloa ja ha expressat el seu desig que aquest cop sí que hi vagi.

El Consell de Política Fiscal i Financera, que s’ha de reunir almenys dos cops l’any, està constituït pel ministre d'Hisenda i els consellers d’Hisenda de totes les comunitats autònomes. Tracta especialment la coordinació pressupostària de les autonomies amb l’administració de l’Estat, però també l’endeutament o les inversions públiques. En les últimes ocasions Aragonès no hi ha assistit i hi ha enviat algun representant en el seu lloc.

A La Moncloa encara no tenen garanties que Aragonès hi assisteixi, però així ho desitgen. “La nostra pretensió és que totes les comunitats hi participin, i seria molt important que Catalunya hi participés”, ha assegurat María Jesús Montero. “Tant de bo la normalitat institucional sigui la nota dominant que comença a dominar en les relacions entre l’Estat i la Generalitat”, ha insistit la dirigent socialista.