Pel president Quim Torra, el futur Govern de la Generalitat ha de ser independentista i a tres, amb ERC, Junts i la CUP. "O ho fem entre tots o és impossible", ha reclamat el president inhabilitat al programa Tot es mou de TV3, on ha reclamat un full de ruta definit pel nou executiu. "No veig un full de ruta clar", ha criticat.

Segons ha defensat Torra, les eleccions del 14-F van marcar un triomf històric per l'independentisme que no es pot deixar passar. "Hem superat un plebiscit i això s'ha d'aprofitar per fer govern. Hi està en joc la credibilitat dels partits", ha demanat. 

Autocrítica i l'anormalitat democràtica

Durant l'entrevista, el president Torra ha argumentat el perill de les coalicions i s'ha mostrat autocrític amb com va funcionar el seu govern. "Si el meu govern ha de servir d'exemple del que no ha de passar, doncs que ho sigui", ha admès, tot assenyalant que "tan important és pactar com la lleialtat als pactes".

Quim torra acto granollers elecciones Junts 2

El president Quim Torra reclama a ERC, Junts i la CUP un Govern amb un full de ruta clar. / Junts

El president ha reconegut que li hauria agradat que ja hi hagués acord i poder començar a treballar per "l'emergència nacional". "La millor manera de concentrar-se en la gestió del país és centrar-se en la independència", ha assenyalat. Torra ha recordat la situació d'anormalitat democràtica que viu la política a Catalunya. "Mentre l'exili no pugui tornar a casa i hi hagi presos polítics, no hi haurà normalitat", ha puntualitzat, valorant negativament que ERC continuï apostant per la taula de diàleg. "És impossible que Espanya accepti un referèndum pactat amb Catalunya", ha remarcat. 

"Les hores greus"

El president Torra ha repassat també el seu llibre Les hores greus. Dietari de Canonges, on relata la lluita contra el coronavirus des del seu govern. "Havia de reflectir el que passava, no pretén passar comptes amb ningú", ha explicat. 

Per Torra, ser el president de la Generalitat va ser el "màxim honor de la seva vida" i no es penedeix d'haver-ho acceptat, tot i que va ser el període més difícil de la seva vida. "La meva legislatura va ser molt dura. Vaig plorar molt durant el meu confinament, les xifres de morts eren molt colpidores", ha recordat.