El 131 president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dissabte la propera publicació del seu dietari, amb el títol ‘Les hores greus’, en el qual rememora el que va viure en el primer mes i mig des que la pandèmia de coronavirus va arribar a Catalunya.

‘Les hores greus’ serà editat per Símbol Editors i és el primer volum del seu ‘Dietari de Canonges’, en al·lusió a la Casa dels Canonges, espai històric adjacent al Palau de la Generalitat, on el president disposa de les seves dependències personals.

Aquest primer volum del seu dietari abasta el període del 15 de març, en ple esclat de la pandèmia a Catalunya, al 30 d'abril, segons ha informat l'editorial a Twitter.

"Dies que vam viure amb angoixa, amb llàgrimes als ulls, amb una tensió permanent, però també amb una solidaritat i un compromís pel bé comú inoblidable", ha escrit Torra en un tuit.

Posicionament crític

Tant al llarg de la seva gestió al capdavant de la Generalitat com després de la seva inhabilitació, Torra ha destacat per un posicionament crític de com s’ha gestionat la crisi de la pandèmia, especialment per part del govern espanyol, que sovint ha frenat els intents catalans d’aplicar majors mesures de seguretat.

Sense anar més lluny, fa quinze dies Torra reclamava l’aplicació d’un “confinament domiciliari i la restricció absoluta de la mobilitat fora dels serveis essencials” davant de la “gravíssima evolució de la pandèmia de la Covid-19”, tot assenyalant que les dades d'expansió del coronavirus “obliguen a prendre mesures dràstiques i contundents sense més demora”.