El president de la Generalitat, Quim Torra, ha promès aquest diumenge que el Govern posarà en marxa una “operació setembre” amb l’objectiu de garantir l’inici del curs escolar “sí o sí”.

En la seva intervenció en l’acte de clausura de la 52a edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), a la localitat nord-catalana de Prada (Conflent), Torra ha recordat que “el país funciona si les escoles funcionen” i per això ha anunciat que en les properes hores es donaran a conèixer les primeres mesures d'aquest pla de xoc en el qual l’executiu es "bolcarà" perquè el curs arrenqui, perquè “hem d’obrir les escoles sí o sí”. L’acte ha estat presencial, però retransmès telemàticament.

El president ha assenyalat que Catalunya ha hagut d’afrontar “la pitjor pandèmia sense recursos i sense sobirania” i ha avançat que aquesta situació tindrà “moments especialment complicats”, un dels quals serà precisament l’arrencada del nou curs escolar, prevista per al dilluns 14 de setembre. "Vam aconseguir estabilitzar una situació que a Catalunya es presentava molt complicada, però no podem seguir amb aquesta situació”, ha afegit.

Per això, Torra ha demanat “un esforç permanent” per dur a terme “una revolució de la solidaritat i el compromís cívic” amb l’objectiu d’“aplanar la corba” del coronavirus, per afrontar “amb garanties la tornada a la feina i l'obertura de les escoles”.

“Estratègia compartida” per a la independència

Pel que fa a qüestions més polítiques, Torra ha advertit que "és impossible la independència sense una estratègia compartida" entre les forces sobiranistes, i que és moment de ser constructius i evitar la negativitat.

"Ens volen dividits, ens volen discutits i ens volen escapçats en els lideratges", ha afirmat Torra, que ha afegit que "de vegades ens hem entorpit i ens hem encallat amb temes absolutament menors", per la qual cosa ha reclamat fer autocrítica entre les forces independentistes i demanar disculpes a la ciutadania.

 

Així mateix, Torra ha fet balanç de la seva gestió al capdavant de la Generalitat assenyalant que el seu Govern ha estat “al costat de la defensa a ultrança de l’autodeteminació” i alhora, que ha “treballat pels set milions i mig de catalans”. Per això ha insistit que “la independència és més necessària i més urgent que mai” i ha instat a “prendre una altra vegada la iniciativa”.

“Aquest país serà en definitiva el que la gent vulgui que sigui; ara, ens cal arriscar per guanyar, si no fem res, si no arrisquem, si no confrontem, no avançarem”, ha afegit.