Les manifestacions se salven de les restriccions, de moment, a Catalunya. Així ho ha confirmat aquest dilluns PresidènciaL'aclariment ha arribat just després que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciés la prohibició de trobades i reunions de més de 10 persones arreu del país, tant en àmbit públic com privat.

D'aquesta manera, les manifestacions es podran dur a terme sempre i quan es compleixin els requisits de distància, higiene de mans i mascareta. L'aclariment es produeix en vista a la manifestació descentralitzada i virtual prevista l'11 de setembre i convocada per les entitats independentistes.

Torra ha remarcat que aquestes tres setmanes prèvies a l'inici del curs escolars seran clau: "Ens juguem en les pròximes setmanes el que passarà a la tardor i a l'hivern". Precisament per aquest motiu, ha exposat que també continuaran tancats els locals d'oci nocturn i hi haurà restriccions d'horaris en bars i restaurants. Beure alcohol i fumar a l'aire lliure –sempre que no hi hagi distància de seguretat–, també continuarà prohibit.

Per altra banda, Torra també ha anunciat que es prendran "mesures" a Canovelles, Granollers, Terrassa i les Franqueses. En aquest sentit, el president ha demanat reduir els contactes socials.

"La corba seguirà creixent"

"Hem retrocedit tres setmanes, no podem continuar d'aquesta manera", ha detallat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha detallat que en els pròxims dies la "corba seguirà creixent". Com a conseqüència, ha demanat "la complicitat de tothom" per intentar reduir els contagis i tornar a aplanar la corba.​

En aquest sentit, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha remarcat la importància de reduir els contactes socials per intentar frenar el creixement dels contagis perquè, ara per ara, "s'està produint un creixement que no ens agrada".