El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició de la Fecasarm d'aplicar mesures cautelaríssimes contra la resolució de la Generalitat per ampliar la restricció horària fins a la 1 de la matinada per a restaurants musicals, bars de teatres i cafès concerts, prorrogar 'sine die' el tancament de discoteques, bars musicals, sales de ball, karaokes i locals amb activitats musicals de règim especial.

El jutge considera que "per molt important que sigui en el context de l'economia productiva, el sector de l'hostaleria, no pot prevaldre sobre l'interès general que representa l'administració". El TSJC ja va desestimar el 20 d'agost aplicar mesures cautelaríssimes contra la limitació horària i la prohibició de fumar.

El text defensa que el Departament de Salut "va adoptar la decisió 'in extremis' amb l'exclusiva intenció de reduir el risc de contagis a causa de la influència i permanència de la pandèmia de la Covid-19" i que l'adopció d'aquesta mesura és "l'interès general". Afegeix que el recurs de la Fecasarm "no acredita la irracionalitat, arbitrarietat o fins i tot la vulneració del principi de proporcionalitat".

El jutge de la secció 3 del TSJC exposa que només es pronuncia sobre la petició de mesures cautelaríssimes i que en aquesta fase "no es pot endinsar massa en la qüestió de fons" que ha de resoldre properament. La Fecasarm no podrà interposar recurs contra la denegació d'aquestes mesures cautelaríssimes.

El TSJC ja va desestimar el passat 20 d'agost aplicar mesures cautelaríssimes contra la resolució de la Generalitat que limita l'activitat de bars i restaurants a la 1 de la matinada i prohibeix fumar a les terrasses si no hi ha una distància mínima interpersonal d'almenys 2 metres per la situació de la Covid-19.

La Fecasarm va argumentar les mesures cautelaríssimes a la modificació del decret de la Generalitat "pels gravíssims danys i perjudicis" per a aquests establiments de l'oci nocturn a pocs dies del final de la temporada. Afegien que hi ha més de 150.000 llocs de treball directes i 20.000 d'indirectes en joc.

També sostenien que la normativa s'hauria d'haver ajustat territorialment al "mínim àmbit necessari" i no a tot Catalunya. Afegeixen que la mesura aprovada suposarà "un risc superior de contagi perquè la prohibició total de l'oci nocturn legal fomentarà la pràctica de l'oci nocturn il·legal".