El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat un escrit davant la Junta Electoral Central (JEC) en què comunica que té la intenció de presentar un recurs contenciós administratiu per a la protecció de drets fonamentals davant del Tribunal Suprem contra la decisió d'aquest ens d'inhabilitar-lo. Així mateix, comunica que sol·licitarà la mesura cautelaríssima de suspensió de la resolució. Per aquesta raó, reclama a la JEC que suspengui l'execució de l'acord.

El 3 de gener la JEC va comunicar que estimava el recurs presentat per PP, Cs i Vox i retirava a Torra les credencials com a diputat del Parlament després que el TSJC el va condemnar a un any i mig d'inhabilitació per no haver retirat la pancarta en defensa dels presos polítics del balcó de la Generalitat.

Torra argumenta en el seu escrit que cal suspendre l'execució de l'acord de la JEC per no vulnerar el seu dret a la tutela judicial efectiva d'acord amb la jurisprudència del Tribunal Constitucional que "exclou l'execució material de qualsevol acte de gravamen mentre no s'hagi efectuat un control judicial d'aquest, i n'imposa la suspensió automàtica". Així mateix, l'escrit assenyala "la potencial pertorbació que provoca en el món jurídic l'aparença de juridicitat de la resolució".

El president recorda que només coneix l'avançament de l'acord de la JEC i no tot el seu contingut complet ni els vots particulars anunciats, però insisteix que la inhabilitació acordada vulnera els seus drets fonamentals. Per aquesta raó, fa saber que presentarà el recurs de manera immediata tan aviat rebi la notificació formal i íntegra de l'acord.