Quim Torra ha insistit aquest dimecres a la nit en l'ultimàtum que va donar a Pedro Sánchez després que l'executiu espanyol hagi dit que no és un moment idoni perquè els dos dirigents es trobin. Torra ha demanat la reunió per carta avui, després que ahir amenacés amb deixar de donar suport al govern del PSOE si no es concretava la celebració d'un referèndum.

Ara, amb el no de l'executiu espanyol a la trobada que demanava el president de la Generalitat a la missiva, Torra ha manifestat a Twitter que el Govern mantindrà "sempre" les portes obertes a la negociació amb Espanya i a la mediació internacional. "Però –ha afegit- l'independentisme deixarà de donar al president Sánchez cap mena d'estabilitat al Congrés a partir de novembre".

En la primera carta que el cap de l'executiu català va enviar al seu homònim espanyol, reclamava celebrar una reunió per "concretar els termes del diàleg" sobre l'autodeterminació. El text no fixava terminis per tancar la proposta tot i que reclamava que la reunió se celebri al Palau de la Generalitat en les properes setmanes.

Torra va anunciar dimarts, en la primera jornada del debat de política general, que reclamaria a Sánchez que concretés la seva proposta sobre l'autodeterminació abans del mes de novembre i que, en cas contrari, els diputats independentistes al Congrés li retiraran el suport.

Per la seva banda, el govern espanyol va respondre a la carta del president català recordant que no era "el moment" per fixar una trobada entre els dos dirigents. Fonts de l'Executiu espanyol es van remetre al que va dir aquest dimarts la ministra portaveu, Isabel Celaá, quan va ser preguntada si el govern espanyol mantenia la seva intenció que hi hagués una reunió entre Sánchez i Torra aquest mes d'octubre. "No sembla aquest el moment més adequat per decidir una data per a una reunió eventual", va respondre Celaá.