El president de la Generalitat, Quim Torra, ha traslladat als docents que les escoles s'han de tornar a obrir perquè són un "servei essencial" i que ho faran "de manera segura". Així ho ha comunicat el president en la reunió telemàtica que ha mantingut aquest migdia amb els membres de la junta central de directors dels centres educatius de primària, als quals va convocar dissabte passat.

A la reunió, concertada pel president per mostrar als professors que "està a la banda del sector educatiu i conèixer de primera mà les seves preocupacions", també han assistit el conseller d'Educació, Josep Bargalló; la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Pilar troncal de la societat

Davant els responsables dels centres, Torra ha assenyalat que l'escola és "un gran ascensor social", un "pilar troncal de la societat", i ha afegit que és hora de "tornar a l'escola i ens hem preparat per fer-ho", ha informat el Govern en un comunicat. Segons el president, l'escola "ha de seguir sent un gran cohesionador de país" i per això han "treballat per donar seguretat i confiança a pares, professors i alumnes".

En concret, a la reunió, Torra ha explicat als responsables dels centres la política de cribratges massius que es posarà en marxa a l'entorn de la comunitat educativa, així com els plans de formació que el Govern inicia aquesta mateixa tarda adreçats als equips directius, famílies i alumnes.

Així mateix, el president ha agraït "l'esforç i l'actitud exemplar" de la comunitat educativa durant la pandèmia, i especialment durant els mesos de confinament, "vetllant per l'ensenyament de nens i joves en un moment d'enormes dificultats per al país".

Torra ha fet extensiu l'agraïment a tota la ciutadania perquè "ha permès situar la taxa RT en 0,98", encara que ha insistit que "cal mantenir l'esforç i no abaixar la guàrdia, especialment a les portes de la tornada a les aules". "Ara ens ve un moment clau de país, perquè com diu el doctor Argimon, si l'escola va bé, el país va bé", ha afegit el president, que aquesta tarda té previst reunir-se amb la junta central de directors i directores de Secundària.