El president inhabilitat Quim Torra ha emplaçat aquest dimarts el govern espanyol del PSOE-Unidas Podemos i els partits catalans a donar suport a una llei d'amnistia "per als presos i per als 2.850 represaliats".

Ho ha dit en declaracions als mitjans després de visitar aquest dimarts els presos independentistes a la presó de Lledoners (Bages), en el seu primer acte des que ja no és al capdavant de la presidència de la Generalitat en haver estat inhabilitat pel Tribunal Suprem.

"Emplaço el govern espanyol que, després d'11 mesos del govern més progressista de la història, resolgui el conflicte català, i això passa per l'amnistia i el dret a l'autodeterminació", ha recalcat.

Torra ha indicat que aquesta tarda visitarà Carme Forcadell i Dolors Bassa i també que mantindrà converses amb els exiliats. "Per alguna cosa la pancarta de la façana del Palau de la Generalitat demanava la llibertat dels presos polítics i exiliats", ha afegit.

A més, el 131 president de la Generalitat ha indicat que en aquests moments "la situació és intolerable", amb "2.850 represaliats a Catalunya". Per això ha llançat una crida a "tots els partits catalans, no només als independentistes, sinó a tots els que considerin que estan en joc els drets fonamentals, que donin suport a una llei d'amnistia".