L'advocat Gonzalo Boye ha confirmat que aquest matí s'ha fet efectiu el tràmit pel qual han demanat la suspensió cautelar de la inhabilitació a Quim Torra davant del Tribunal Constitucional. El mateix Boye ho ha explicat a través de Twitter: "Ara la pilota és a la teulada del TC... Ja veurem si el partit acaba aquí o a Estrasburg".

A partir d'aquí comença un llarg recorregut jurídic. Aquesta és la conclusió que treu l'advocat de Quim Torra, després d'haver estat inhabilitat com a president de la Generalitat. A Boye res no l'ha sorprès, fins ara. Tant és així que considera que la sentència ja estava escrita: "Teníem el recurs d'empara a punt perquè el Suprem no és un tribunal imparcial", ha declarat en una entrevista a RAC1.

Per això ha anunciat que ha presentat aquest dimarts un recurs com a mesura cautelaríssima: "El més trist és que les més altes instàncies jurisdiccionals de l’Estat vulguin que els draps bruts els hi rentin fora de casa". Al recurs, l'advocat de Torra argumenta que la suspensió de la condemna és necessària per evitar el "mal irreparable" que la seva execució causaria tant a Torra com a terceres persones.

Podria tornar a ser president?

Ara comença una nova fase: la dels recursos. Primer al Constitucional i després, si escau, al Tribunal de Drets Humans, i ja s'aventura a un possible desenllaç: "La decisió del Suprem tindrà un mal final europeu".

Però Boye no tanca les portes a res, fins i tot a la idea de poder tornar a restablir el càrrec del seu client Quim Torra com a president, malgrat que és realista: "La interpretació catalana i basca  de la llei no és la mateixa que la resta de l'Estat, tot i que tampoc s'ha d'aixecar una falsa esperança". L'advocat ha criticat la forma "precipitada" del TSJC d'executar la sentència.

També ha estat molt crític, una altra vegada, amb els òrgans jurídics espanyols i reitera que "la ingerència política és innegable", i conclou: "L'evident és que per una pancarta s'ha derrocat un govern i s'han llançat a la paperera els vots de tots els ciutadans catalans". Boye ha insistit en aquesta idea, ja que considera que se salta la voluntat dels qui van votar per Junts per Catalunya, però també la resta dels qui van confiar en un sistema d'eleccions lliure l'any 2017.