L'anunci del ministre de Justícia que la setmana que ve començaran a tramitar els indults dels presos polítics ha tingut resposta immediata per part del vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri. "L'únic que ha de fer l'estat espanyol és aprovar la llei d'amnistia perquè l'indult no serveix per a res, més enllà de la solució personal d'un represaliat".

Mauri, que ha acompanyat aquest matí el president de la Generalitat, Quim Torra, a les portes del TSJC, ha insistit que la tramitació de l'indult és un acte administratiu que li correspon fer al govern espanyol en rebre les peticions. En aquest context, el vicepresident d'Òmnium Cultural ha estat contundent i ha assenyalat que "l'única solució política és el dret a l'autodeterminació i una amnistia que englobi les gairebé 3.000 persones represaliades".

ministre Justícia Campo Congrés EFEEl ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la seva intervenció al Congrés dels Diputats / EFE

Anunci al Congrés

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha anunciat durant la sessió de control al Congrés de Diputats que el govern espanyol tramitarà a partir de la setmana que ve l'indult dels presos polítics. Són diverses les peticions que han arribat al ministeri, des d'UGT fins a l'advocat Francesc Jufresa. La tramitació dels indults és un procés llarg i complex, que pot durar anys.