El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per demanar-li explicacions per les actituds que darrerament han tingut alguns agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Unes actituds que Torra considera "intolerables" i per les quals demana que es prenguin mesures "disciplinàries".

La carta del president arriba després que aquesta setmana se sabés que dos diputats d'ERC van ser insultats per un policia nacional quan passaven per davant de la Prefectura de la Via Laietana, i també després que el secretari de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil es burlés de l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs

Torra mostra la seva "preocupació" per aquests fets i assegura que aquestes actituds són "contràries a la convivència", per la qual cosa considera que els cossos de seguretat haurien de prendre mesures. 

 

Per aquest motiu, Torra demana a Cunillera que "traslladi als responsables de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil la meva preocupació davant aquestes expressions intolerables de membres d'aquests cossos de seguretat". A més, també exigeix conèixer "quines mesures disciplinàries es preveuen prendre en tots aquests casos, així com les que s'han pres ja respecte al policia que va agredir el periodista Jordi Borràs". 

El president es refereix així al fet que dos diputats d'ERC, Jenn Díaz i Josep Maria Jové, fossin insultats i vexats per un agent de la Policia Nacional que estava vigilant l'entrada de la Prefectura de la Via Laietana. A més, també es refereix a l'agressió que va patir el fotoperiodista Jordi Borràs per part d'un agent de Brigada d'Informació de la Policia Nacional, així com al fet que el secretari de la Unió d’Oficials de la Guàrdia Civil es burlés de l’agressió al fotoperiodista Jordi Borràs. 

Sobre aquest últim fet, Torra lamenta que l'agent "ridiculitzi agressions de les quals són víctimes ciutadans de Catalunya" i assegura que actuant així el que es fa és "justificar conductes contràries a la convivència ciutadana".