Els diputats d'ERC al Parlament Jenn Díaz i Josep Maria Jové han denunciat als Mossos d'Esquadra un agent de la Policia Nacional perquè els va insultar. L'acusen d'haver-los escopit i insultat quan passaven per davant de la Prefectura a Via Laietana, segons ha avançat TV3 i ha pogut confirmar El Nacional.

Els fets van passar el passat 23 de juliol quan els dos diputats es dirigien al Palau de la Música a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi. En passar per davant la comissaria, un agent va escopinar a terra i després els va insultar. 

Segons recull la denúncia, l'agent, que estava custodiant les instal·lacions del CNP ―uniformat i amb una arma llarga― "va abandonar la posició en què estava, perquè ens havia reconegut i es va posar a caminar unes passes al costat nostre". Aleshores, l'"agent es va escurar la gola i va escopir a terra en la direcció on érem nosaltres", continua el text, que relata que els diputats van girar-se "per mirar-lo i aleshores l’agent ens va dir 'fills de puta'".

Díaz i Jové asseguren que l'agent "amb tota seguretat, va vexar-nos, intimidar-nos i insultar-nos pel fet de reconèixer-nos com a diputats independentistes de la formació Esquerra Republicana de Catalunya".

 

Aquesta no és la primera vegada que els diputats són víctimes d'actes d'aquest estil. Tots dos expliquen en la denúncia que "els fets ens han causat temor i desassossec en no ser un cas aïllat, ja que hem patit amenaces, insults o danys a la nostra propietat a causa de la nostra ideologia política des de fa mesos per part de ciutadans que, presumiblement, no la comparteixen".

Fa uns mesos uns desconeguts van destrossar el cotxe de la diputada Jenn Díaz a la seva localitat, Sant Andreu de la Barca.

El president del partit, Oriol Junqueras, ha enviat el seu suport als dos diputat des de la presó de Lledoners a través d'un missatge a les xarxes socials, on també ha demanat "erradicar el feixisme i l'odi" de la societat.

També altre polítics, com els presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, a més d'altres polítics independentistes, també han volgut mostrat el seu suport a Díaz i Jové.