El president Quim Torra demana la implicació de tot l'independentisme per fer front als recursos i drets que el Tribunal Suprem tomba contra els seus líders empresonats o exiliats. La crida la fa després que l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, se li hagi notificat la prohibició de sortir de la cel·la per treballar ja que consideren que no està justificat.

Torra ha escrit a través de twitter: "Que a l'Estat espanyol cap independentista pot trobar-hi justícia, ja ho sabíem. Que Espanya no reconeixerà el dret a l'autodeterminació dels catalans, també. I aleshores? Aleshores tot depèn del salt col·lectiu conjunt de tot l'independentisme, institucions i societat civil". 

En paral·lel, la mateixa Forcadell ha lamentat la decisió i recorda que l'Audiència de Tarragona és qui pot revocar el tercer grau, en comptes del Suprem: "No em sorprèn, d'aquest Tribunal no espero justícia, sé que és venjança". A la vegada, la seva advocada Marisa Díaz assegura que continuarà sortint en tercer grau ja que els criteris emesos pel Suprem han quedat caducats i no són potestat d'ell: "A efectes pràctics no té vigència". 

Per entendre el seu punt de vista, cal analitzar què ha passat amb Dolors Bassa, a qui Díaz també porta la seva defensa. L'Audiència de Girona ha considerat que un debat sobre les condicions de les preses pel 100.2 està caducat i és "estèril". No obstant, en l'escrit, el magistrat de Girona també parla que la decisió final dependrà d'un tribunal superior, tot i no matisar ni anomenar el Suprem.