Marisa Díaz assegura que la resolució del Tribunal Suprem no tindrà conseqüències en el règim de semillibertat de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i assegura que "continuarà en el tercer grau", en declaracions al 3/24. Ara, caldrà veure quina decisió pren la Junta de Tractament que té damunt la taula una resolució que no ha passat per l'Audiència de Tarragona, mentre que el Suprem es considera amb la potestat per prendre la decisió final. Malgrat tot, Díaz està convençuda que "a efectes pràctics no tindrà cap conseqüència perquè ha resolt una situació que ja no existia". Per entendre el seu criteri, l'advocada es remet a l'escrit de l'Audiència de Girona sobre el cas de Dolors Bassa, a qui també porta la defensa.

En el cas de Bassa, el Ministeri Fiscal va recórrer retirar les condicions com a presa que marca el 100.2 a l'Audiència de Girona, en comptes de fer-ho al Suprem. Aquest matí, en paral·lel al cas de Forcadell, el magistrat de Girona ha dictat que és "estèril" tractar aquesta qüestió perquè els condemnats ja disposen del tercer grau. Díaz va en aquesta línia: "El Suprem ha agafat un recurs d'apel·lació sobre una resolució que ja no tenia cap efecte". I per tot plegat, considera que el sistema té "una gran falta de seguretat jurídica" i defineix de "surrealista" que dos òrgans diferents vulguin agafar-se, a la vegada, competències sobre la interpretació i la concessió del 100.2. A la vegada, cal recordar que el 100.2 és anterior al tercer grau.

Pel que fa al Ministeri Fiscal, autor de tallar els successius graus d'ampliació dels presos, Díaz denuncia que les defenses de tots ells estan "en desigualtat d'armes" respecte a les que disposa aquest Ministeri. I recorda que va ser la mateixa fiscalia qui va designar com a òrgans competents les audiències, també la de Tarragona en el cas de Forcadell: "Ho va dir el mateix Ministeri per criteri propi". Aquesta diferència de situacions entre Forcadell i Bassa també es podria replicar a la resta de presos polítics. La mateixa advocada Díaz, que porta els casos de les dues preses i també de Junqueras i Romeva, ha assegurat que li consta que l'Audiència de Barcelona emetrà "properament" les seves resolucions: "Em consta que ja els ha arribat i ho han valorat".