El PSC i Òmnium han topat avui després de la reunió que fa uns dies van mantenir el primer secretari socialista, Miquel Iceta, i el vicepresident de l'entitat cultural, Marcel Mauri. S'ha fet evident que la trobada no ha canviat l'actitud del PSC hostil cap al procés.

Marcel Mauri considera que són una "falta de respecte inadmissible" les paraules despectives del secretari d'Organització del PSC, Salvador Illa, que aquest diumenge al matí ha dit que "Catalunya no la trobarà a faltar", en referència al trasllat de la consellera Clara Ponsatí al Regne Unit.

Segons Mauri, "es fa impossible fer res amb aquest PSC" després de declaracions com aquesta, el seu "suport al 155" o el fet de "no denunciar que hi ha presos polítics". El portaveu de l'entitat cultural ha informat a través de Twitter que han expressat aquest malestar als socialistes.

Aquesta reacció arriba després que aquest dissabte Mauri fes públic al programa Preguntes Freqüents de TV3 que fa uns dies havia mantingut una reunió amb el primer secretari del PSC, Miquel Iceta. El portaveu d'Òmnium va voler deixar clar que no han pactat "res de res" amb els socialistes. "Ni ens pertoca ni podríem fer-ho", va avisar, tot i que va assegurar que defensa "el diàleg també per mostrar les profundes discrepàncies".

El líder de l'entitat sobiranista assegurava que amb el PSC els uneix "una tradició catalanista, com és el cas de la defensa de l'escola catalana", però al mateix temps admetia que també tenen moltes diferències, "sobretot quan fan coses que s'allunyen del tram central del catalanisme".