“Catalunya no la trobarà a faltar”. En aquests termes s’ha referit aquest diumenge el secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, a la consellera Clara Ponsatí. La titular d’Ensenyament va anunciar aquest dissabte la seva decisió d’abandonar Bèlgica i reincorporar-se a la Universitat de Saint Andrews, a Escòcia.

Per altra banda, Salvador Illa ha acusat el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín de ser els “responsables del bloqueig” per no renunciar al seu escó, un fet que segons el dirigent socialista ha donat la clau de la investidura a la CUP.

“Puigdemont i Comín, amb el seu personalitasme i la seva negativa a renunciar al seu escó, han donat la clau de la investidura a la CUP, que intenta empènyer Catalunya cap al desastre”, ha afirmat. Ha reclamat la formació el més aviat possible d’un Govern que accepti el “principi de realitat” i la legalitat.

El secretari d’organització del PSC ha reiterat que li sembla improbable que el Tribunal d’Estrasburg pugui acceptar el recurs d’empara per a mesures cautelars, perquè segons ha dit només accepta casos quan s’han esgotat les possibilitats en la jurisdicció espanyola.