L'eurodiputat de Junts, Toni Comín, ha assegurat que la compareixença pel suplicatori ha anat molt bé, tot i que no dona la votació per guanyada. "Si la guanyem seria el miracle més gran que he vist en política. Per magnífica que sigui la nostra intervenció, guanyar la votació és molt difícil", ha admès en una entrevista al programa Més324

Aquest dijous al vespre, Comín i els altres eurodiputats de Junts, Carles Puigdemont i Clara Ponsatí, han encarat la seva compareixença a la comissió d'Afers Polítics del Parlament Europeu per defensar la seva immunitat davant del suplicatori presentat pel Tribunal Suprem. Tots els presents estan sotmesos a una clàusula de confidencialitat, i Comín no ha pogut revelar gaires detalls, tot i que ha reconegut que està molt orgullós de com ha anat.

Qui sí que ha trencat la confidencialitat ha sigut l'eurodiputat del PP Esteban González Pons, que ha assegurat que "hi ha una clara majoria a favor de la concessió del suplicatori" contra els eurodiputats de Junts. Després de les intervencions dels tres eurodiputats dins de la comissió, Pons ha reconegut que s'havia abordat la sentència del Tribunal d'Apel·lació dins de la sala. Tot i això, Comín considera que aquestes declaracions són conseqüència que "no han sortit contents" de la vista. "Molts eurodiputats han pres nota dels nostres arguments. No crec que González Pons estigui gaire tranquil després del suplicatori. Ha sortit espantat i està intentant colonitzar l'imaginari, com quan va dir que mai seríem eurodiputats", ha assegurat convençut. 

Tensió al suplicatori: Cs trenca la imparcialitat

La defensa de la immunitat dels eurodiputats de Junts no ha estat exempta de tensió ni abans ni després de la vista d'aquest dijous. El president del Comitè d'Afers Jurídics i eurodiputat de CiutadansAdrián Vázquez, ha trencat la imparcialitat assegurant que el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "no afecta" el suplicatori. "No té res a veure", ha dit aquest dijous Vázquez poques hores abans que comencés l'audiència a l'Eurocambra.

"És molt ridícul, fa una mica de vergonya aliena", ha dit Comín, assegurant que no podia replicar amb antelació els seus arguments i que poden explicar "el que els sembli" per explicar l'ànim de persecució política que pateixen els polítics independentistes a l'exili. 

Un llarg recorregut des de l'exili

El president del Comitè d'Afers Legals preveu que el Parlament Europeu adopti una decisió "a la primavera", però puntualitza que tot dependrà de l'evolució del procediment.

Comín admet que serà llarg, però confia que com mínim al final hi pot haver una victòria a Luxemburg, al·legant la falta d'imparcialitat dels comitès i que el Tribunal Suprem és incompetent per jutjar aquests fets. "Hem d'aprofitar totes les oportunitats per anar sumant consens a favor dels drets dels catalans", ha defensat Comín des de l'exili. L'eurodiputat de Junts ha celebrat que la situació dels presos polítics i exiliats hagi arribat al Senat francès i ha fet una crida a ser "pacients, resilients i perseverants" perquè cada reconeixement sumi com si es tractés d'una estalactita, que es va creant amb cada gota.