El president del Comitè d'Afers Jurídics i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez, ha assegurat que el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "no afecta" el suplicatori contra els eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. "No té res a veure", ha dit aquest dijous Vázquez poques hores abans que comenci l'audiència a l'Eurocambra.

El president del Comitè d'Afers Legals preveu que el Parlament Europeu adopti una decisió "a la primavera", però puntualitza que tot dependrà de l'evolució del procediment. Puigdemont, Comín i Ponsatí s'enfronten aquesta tarda a la vista pel suplicatori davant el comitè que presideix Vázquez.

Eurodiputat Cs suplicatori Puigdemont Adrian Vazquez   ACN

El president del Comitè d'Afers Jurídics i eurodiputat de Ciutadans, Adrián Vázquez / ACN

"Jo no sóc cap jutge, això només és un procés parlamentari", ha remarcat Vázquez.

Malgrat les declaracions de l'eurodiputat de Ciutadans, la defensa dels tres independentistes creu que el rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "reforça" la seva defensa, apunten fonts de Junts.

Vázquez subratlla la competència del Suprem

D'altra banda, el president del Comitè d'Afers Jurídics ha assegurat que el Tribunal Suprem és l'òrgan competent per reclamar el suplicatori, un fet que la defensa de Junts rebat. Vázquez ha assegurat que des de la presidència de l'Eurocambra van confirmar que l'alt tribunal espanyol era el competent per demanar l'aixecament de la immunitat dels tres independentistes.

El cas de Lluís Puig

Gairebé un any després que el Tribunal Suprem demanés al Parlament Europeu l'aixecament de la immunitat dels tres independentistes per reactivar les euroordres, finalment compareixeran avui a porta tancada i de manera presencial davant del Comitè d'Afers Legals que estudia la petició. Fonts de Junts asseguren que el recent rebuig de Bèlgica a l'extradició de l'exconseller Lluís Puig "reforça" la seva defensa perquè constata vulneracions de drets fonamentals en el cas de l'1-O.

El procés engegat per la justícia espanyola per a l'extradició del conseller Lluís Puig ha fracassat definitivament. La fiscalia belga ha decidit no recórrer la decisió del Tribunal d’Apel·lació contrària a l’extradició de Puig per la qual cosa acaba el recorregut de l’euroordre emesa contra ell per la seva implicació a l'1-O.