Tomàs Molina serà el número dos d'ERC a les eleccions europees, segons ha anunciat el partit aquest diumenge. El mediàtic meteoròleg de TV3 s'integra així a la llista d'Ara Repúbliques, la coalició formada pels republicans, EH Bildu, BNG i Ara Més (Més per Mallorca, Més per Menorca i Ara Eivissa), encapçalada per l'eurodiputada catalana Diana Riba. La formació ha destacat que la incorporació de Molina fa que la llista reforci "el seu perfil ecologista amb una figura destacada en l'àmbit de la lluita contra el canvi climàtic, amb l'objectiu de seguir construint una Europa de nacions lliures, socialment justa, verda, feminista i capaç de parar els peus a l'extrema dreta".

En un vídeo a Twitter, Molina ha explicat per què ha decidit "fer el pas a la política" amb ERC a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny. "Perquè cal lluitar contra el canvi climàtic. Tots aquests pagesos que heu vist per les carreteres tenen raó en les seves reivindicacions", ha assegurat. Així, ha insistit en la idea que cal "limitar el canvi climàtic" i que cal "fer-ho bé, escoltant a tothom". "I jo us dono la meva paraula que us escoltaré", ha afegit.

El meteoròleg també ha apostat per "fer millor el repartiment de la riquesa", ja que "no és normal que hi hagi tants ultra-mega-rics". De la mateixa manera, ha posat el focus sobre el turisme, els avions, la seguretat, la sequera, els incendis forestals... i ha recordat que "Europa és dels països, dels Estats, però també de les nacions, com Catalunya, encara que encara no tenim Estat". "Calen tantes coses i tant de sentit comú... Com ho faré? Doncs miraré de portar Catalunya a Europa. Sempre he vist els parlamentaris europeus com algú que marxa allà a Europa i no sabem què és exactament el que hi fan. Doncs jo miraré de portar Europa a Catalunya", ha explicat.

"El meu compromís, el compromís Molina, és que escoltaré aquelles coses que us passen i jo escoltaré Europa i en tornaré resposta personalment. (...) El que podeu estar segurs és que tindreu algú que intentarà en nom vostre això", ha afegit. Molina ha reconegut que és un pas que se li fa "estrany", tot i que li ha semblat que era "el moment" de fer-lo. "Ja veurem que us sembla, si em doneu la vostra confiança en el moment de les eleccions. Però el que podeu estar segurs és que em comprometo i quan em comprometo a alguna cosa m'hi comprometo de veritat", ha conclòs.

ERC a les eleccions europees del 2019

En les eleccions europees del 2019, Ara Repúbliques va ser la sisena força de l'estat espanyol, amb 1.257.484 vots (5,61%) i tres escons. Els escons van ser pels republicans Oriol Junqueras (que fou substituït el 2020 per Jordi Solé) i Diana Riba, i per l'abertzale Pernando Barrena. Si es repetissin els resultats i les posicions a les llistes, Molina aconseguiria ser eurodiputat en els comicis del 9 de juny. És veritat, però, que les enquestes no auguren un bon resultat per a les esquerres. Finalment, recordem que no és la primera vegada que ERC fitxa cares mediàtiques per a unes eleccions: el 23-J, el periodista Francesc-Marc Álvaro va ser el número tres de la llista al Congrés; mentre que el catedràtic de Dret Penal de la UB i col·laborador d'ElNacional.cat Joan Queralt va ser cap de llista al Senat.

Llicenciat en Ciències Físiques, especialitat Física de la Terra i el Cosmos, i Doctorand en Comunicació, Tomàs Molina és cap de Meteorologia de Televisió de Catalunya des de 1987. Professor associat de la Universitat de Barcelona des de l’any 2000, és ambaixador del Pacte Europeu pel Clima de la Comissió Europea i membre del consell d’administració del servei meteorològic de Catalunya des de la seva fundació.

Benvinguda a Tomàs Molina

Personalitats d'ERC com Oriol Junqueras, Pere Aragonès, Laura Vilagrà i Diana Riba han donat la benvinguda a Molina al projecte, amb diferents missatges a les xarxes socials:

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!