Nou fitxatge d'Esquerra Republicana per a les candidatures de les eleccions generals del 23-J. El catedràtic de Dret Penal de la UB Joan Queralt serà el candidat de referència d'ERC al Senat per la circumscripció de Barcelona, segons ha pogut saber ElNacional.cat. La cúpula del partit presentarà avui davant l'executiva republicana les seves propostes, que hauran de ser ratificades divendres al consell nacional de la formació. 

Els candidats al Senat es presenten en llistes obertes ordenades alfabèticament, però el candidat de referència a Barcelona per ERC serà Queralt, doctor en Dret per la UAB i exdirector del departament de Dret Penal i Criminologia i Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona (UB). Queralt és a més col·laborador en nombrosos mitjans, entre els quals ElNacional.cat, i va formar part del consell assessor de la candidatura d'Ernest Maragall a l'Ajuntament de Barcelona.

Noms de fora del partit

Queralt, llicenciat en Dret a la Universitat de Barcelona, va completar la seva formació en diferents universitats alemanyes abans de doctorar-se a la UAB. Segons la informació que consta a la web de la UB, ha participat en diferents projectes d'investigació d'R+D i actualment és l'investigador principal de projectes sobre estratègies contra la corrupció, responsabilitat criminal, i llibertat d'expressió i teoria del delicte.

Amb aquesta decisió, Esquerra aprofundeix en l'estratègia d'incorporar a les seves candidatures o als càrrecs que depenen de la seva designació persones que no formen part del partit. Precisament, també aquest matí s'ha sabut que el periodista Francesc-Marc Àlvaro figurarà com a tercer de la candidatura d'ERC a Congrés per Barcelona.

Caps de llista

La candidatura a la cambra baixa de la capital catalana estarà encapçalada pel tàndem format pel diputat Gabriel Rufián i l'exconsellera Teresa Jordà. La decisió d'incorporar Jordà va ser anunciada dissabte pel president del partit, Oriol Junqueras, i ha portat aquest mateix dilluns a una crisi de govern en què s'han rellevat dos consellers més, Juli Fernàndez i Josep González Cambray.

Pel que fa a la resta de circumscripcions, la diputada Montse Bassa, germana de la consellera Dolors Bassa, serà cap de llista per Girona; el diputat Jordi Salvador l'encapçalarà per Tarragona; i la regidora a Bellpuig Inés Granollers, per Lleida.

Dilluns acabarà el termini perquè els partits presentin les seves candidatures al Congrés i al Senat per a les eleccions generals del 23 de juliol.