Els Mossos es van activar quan tocava, tenien a punt un passadís per treure la comitiva judicial i van protegir en tot moment la lletrada del jutjat d'Instrucció 13 de Barcelona. Això és el que s'extreu de les declaracions d'avui, en el judici al major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana, dels responsables de les unitats dels Mossos d'Esquadra que van actuar el 20-S davant el departament d'Economia. 

També han deixat clar que Jordi Sànchez, tot i que volia tenir el control de tot, no ho va aconseguir. En aquest sentit destaca la contundència de Carlos Hernández, que en aquest moment era el cap de la BRIMO. L'inspector s'ha mostrat especialment dur amb Jordi Sànchez. Ha carregat contra el que va ser president de l'ANC per mostrar que intentava controlar el dispositiu i com finalment no ho va aconseguir perquè l'autoritat requeia en els Mossos.

El seu relat intenta blindar el major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana. 

 

Ha declarat també l'actual cap de la BRIMO, Xavier Pastor, que el 2017 era el responsable de mediació dels Mossos. Pastor va arribar sobre les 22h a la conselleria d'Economia i ha explicat que la sortida segura de la comitiva judicial estava garantida amb un passadís de Mossos i voluntaris, però també ha remarcat que la comitiva judicial no estava a punt. Ni tant sols havia acabat l'escorcoll i que tenien "complicacions tècniques" en el buidatge dels ordinadors. I que això va generar confusió alhora d'organtizar tot el dispositiu.

 

Avui també he sabut amb detall l'altra versió de la sortida de la lletrada per la terrassa que porta al teatre Coliseum. En cap moment va estar sola. Un escorta va vetlla continuament per la seva seguretat i se la va acompanyar amb un cotxe policial fins a la Ciutat de la Justícia. 

La setmana que ve serà una altra setmana clau pels Mossos d'Esquadra. Han de declarar com a testimonis els comissaris de la prefectura. Són testimonis cridats per la defensa del major Trapero. De fet, els citats per la Fiscalia ja s'han acabat.