Durant una entrevista al programa Cafè d'Idees, de TVE, la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, ha descartat la possibilitat que hi hagi un nou referèndum: "No hi haurà un altre 1 d'Octubre".

La periodista Gemma Nierga, ha plantejat la possibilitat que es produís un nou 1-O durant el govern de Pedro Sánchez i, en aquest cas, quina seria la pauta d'actuació dels socialistes. Tanmateix, Cunillera ha interromput l'entrevistadora i ha negat aquesta possibilitat.

Davant la insistència de l'entrevistadora envers aquesta qüestió, la delegada de govern ha respost que "no contemplo que el govern de Pedro Sánchez sigui tan maldestre d'acabar amb una situació d'aquest tipus". Així, ha tallat d'arrel el plantejament d'aquesta situació.  

entrevista cunillera tve cafè d'idees

 

Teresa Cunillera i Gemma Nierga durant l'entrevista al programa Cafè d'idees de TVE / @cafedidees_rtve

Cunillera defensa un diàleg no centrat en l'autodeterminació

Un dels punts clau a l'hora de formar un possible acord entre els Junts, ERC i la CUP i, així, investir finalment un president del Govern, és la configuració d'un full de ruta independentista. Pere Aragonès defensa la via de la taula de diàleg amb l'Estat Espanyol per defensar l'autodeterminació. 

En aquest sentit, Cunillera ha insistit a reivindicar les diferències entre el govern de Sánchez respecte al de Mariano Rajoy -que governava quan van succeir els fets de l'1-O- : "la voluntat de diàleg (en el govern socialista) està explicitada" ha assegurat. "Hi ha una taula de diàleg que es va reunir una vegada i que està a l'espera de què es pugui tornar a reunir. Si no seiem, no avançarem", ha continuat.  

No obstant això, Nierga li ha recriminat que la taula de diàleg de la que parla descarta "parlar d'amnistia o d'autodeterminació". Lluny de desmentir aquesta acusació, la delegada de govern ha respost que "l'altre costat de la taula diu: només vull parlar d'això". 

 

Fragment de l'entrevista a Teresa Cunillera al programa Cafè d'idees de TVE / @cafedidees_rtve

 

Sánchez passa de puntetes sobre els indults

Per la seva banda, el passat dimarts dia 6 d'abril, el president del govern Pedro Sánchez va insistir que els partits polítics catalans s’han de posar d’acord per formar un Govern “el més estable possible”, després de la investidura fallida de Pere Aragonès. Sobre altres qüestions vinculades, com els indults als presos polítics, ho va esquivar com va poder, limitant-se a recordar que es troben “en tramitació” i cal "respectar" els temps. Hi va passar tan de puntetes que en la mateixa qüestió se li ha preguntat per la reforma del delicte de sedició i no n’ha dit res.

 

Imatge principal, Teresa Cunillera durant l'entrevista / TVE