Les tensions que exhibeixen ERC i Junts a l'hora d'intentar tancar un acord de govern estan preocupant altres formacions del moviment independentista. Si ahir era la CUP qui instava els dos grans partits a tancar un pacte, avui ha estat Demòcrates, formació que el 14-F va formar part de la candidatura de Junts, qui ha llançat un toc d'alerta.

En el marc de l'homenatge a Manuel Carrasco i Formiguera amb motiu del 83è aniversari del seu afusellament, el líder de Demòcrates, Toni Castellà, ha advertit que el 52% de suports que va aconseguir l'independentisme el 14 de febrer representa un "mandat popular" i "l'obligació política i ètica" d'aconseguir posar-se d'acord.

 

"Deixem de fer partidisme fratricida, deixem de voler imposar una ideologia o una estratègia per sobre d'una altra. Deixem, en definitiva, de fer el ridícul. No ens ho podem permetre", ha alertat Castellà en referència a les tensions entre republicans i Junts.

El líder de Demòcrates ha advertit que mentre l'independentisme discuteix, la repressió de l'Estat "avança implacablement" i ha subratllat que el 52% de vots aconseguits per l'independentisme representa la renovació del mandat de l'1-O. Encara que la meitat d'aquest vot aposti per la via unilateral sense renunciar al diàleg i l'altre 50% pel diàleg sense renunciar a la via unilateral, ha insistit que "el 100% està exigint un govern que ens faci sortir de la crisi".

Aprendre dels errors de la història

Castellà ha subratllat que l'independentisme mai havia tingut tant de suport ciutadà i tampoc mai havia provocat "tant de desencís en la ciutadania per l'actitud partidista", per la qual cosa ha emplaçat a "reaccionar ja".

Ha advertit que els partits independentistes estan sent interpel·lats per la gent que va defensar les urnes amb el seu cos i per la gent que pateix la repressió i l'exili; però també pel llegat de polítics com Manuel Carrasco i Formiguera, del qual ha recordat que va ser assassinat davant la falta d'unitat d'una Catalunya republicana que va voler fer compatible la lluita contra franquisme amb les lluites internes entre els partits. "Intentem aprendre dels errors de la història", ha aconsellat.