Els veïns de Tàrrega (Urgell) s'han concentrat davant de la paradeta informativa de Vox per mostrar el seu rebuig cap a la formació d'extrema dreta. Vox a Lleida ha convocat als seus simpatitzants a acostar-se a la paradeta, però la convocatòria ha resultat fallida a causa de la pressió antifeixista.

Entre els membres de Vox que hi havia presents estava el diputat ultradretà, Toni López, aquest ha enregistrat un vídeo del moment de màxima tensió amb els manifestants que han tractat d'impedir que es muntés la paradeta. La policia, Mossos d'Esquadra i Policia Local, han escortat als simpatitzants de Vox perquè poguessin muntar la carpa sense impediments. Tot i això, la convocatòria que s'esperava de dues hores, des de les 10:30 h fins a les 13:30 h, ha fet figa perquè la forta pressió veïnal als voltants de la paradeta amb múltiples banderes antifeixistes i estelades ha impedit el normal funcionament de la convocatòria de Vox.

Vídeo dels moments de tensió a Tàrrega. - VOX 

Ridícul de Vox

El desplegament policial ha contingut les desenes de manifestants antifeixistes que s'han reunit al voltant de la paradeta ultra exigint la seva retirada. S'han sentit crits de "fora feixistes dels nostres barris" i càntics antifeixistes. Els Mossos conjuntament amb la Policia Local de Tàrrega ràpidament s'han desplegat a la plaça major de Tàrrega, entre veïns antifeixistes i simpatitzants de Vox per evitar incidents.  

La comitiva informativa de Vox ha sigut un fracàs. Els contramanifestants que protestaven per la presència del partit d'extrema dreta duplicaven els simpatitzants de Vox, tampoc s'ha acostat quasi gent gràcies a la contínua pressió i càntics dels manifestants veïns antifeixistes, com es pot observar a la següent fotografia.

Vox Tàrrega- Ràdio TàrregaConvocatòria de Vox a la plaça major de Tàrrega - Ràdio Tàrrega

Finançament de Vox

El finançament de Vox per promocionar una campanya estatal i emergir del no-res podria acabar en un delicte penal si les investigacions evidencien el que una denúncia ha situat en el punt de mira: la irregularitat dels seus recursos econòmics. En concret, ha estat Alianza Cívica, un partit polític nascut arran de la pandèmia, qui ha interposat una denúncia contra Vox i argumenta que té proves que ho corroboren. La fiscal en cap de la Fiscalia del Tribunal de Comptes ha traslladat el cas a la Fiscalia Provincial de Madrid perquè investigui uns fets que considera penals.

Així doncs, el que denuncien és que Vox no ha complert aquest requisit bàsic: "El finançament dels partits polítics ha de correspondre a un sistema mixt que reculli, d'una banda, les aportacions de la ciutadania i, d'una altra, els recursos procedents dels poders públics en proporció a la seva representativitat com a mitjà de garantia de la independència del sistema, però també de la seva suficiència. Les aportacions privades han de procedir de persones físiques o jurídiques que no contractin amb les administracions públiques, ser públiques i no excedir de límits raonables i realistes. Cal establir mecanismes d'auditoria i fiscalització dotats de recursos humans i materials suficients per exercir amb independència i eficàcia la seva funció".

Imatge principal: Tensió a Tàrrega per la carpa informativa de Vox.